Fotografia de José Luis Maestro

La Divisió d'Honor Catalana Femenina ha arrencat aquest cap de setmana amb la primera de les deu jornades que es disputaran de fase regular i que serviran per definir les semifinals de la lliga.

El primer líder de la competició és l'INEF Lleida, que diumenge va guanyar amb molta solvència el CEU per un incontestable 47 a 0. Les barcelonines van aguantar vint minuts l'igualtat en el marcador, però a partir d'aquí les locals no van tenir pietat.

Quatre assajos a la primera meitat i cinc a la segona servien a les de la Caparrella per endur-se els 5 punts. Especialment insipirada va estar la mig de melé local, Andrea Sánchez, que va assajar en cinc ocasions per començar el curs com a màxima anotadora amb aquest pòquer de tries.

andrea sanchez

Les que segueixen en bona dinàmica són les noies de la UE Santboiana, que visitaven el VPC Andorra amb l'objectiu d'arrencar la DHC amb triomf. Dit i fet per a les del Baldiri Aleu, que es van endur el duel per un ajustat 13 a 25.

Després d'un intercanvi inicial de cops de càstig, l'equip visitant va anotar tres assajos abans del descans (dos d'Anna Puig i un d'Elisabet Gómez) per encarrilar el partit amb el 3 a 18, però a l'inici de la segona meitat l'arriere andorrana Noa Sánchez assajava per apropar les seves.

La mateixa Sánchez tornava a anotar al minut 70 aprofitant la superioritat númerica per una vermella mostrada a Puig i deixava el VPC a tir d'assaig (13 a 18), però una marca final de Gómez segellava la victòria per a les santboianes.

Per últim, el partit més emocionant de la jornada va ser l'Hospitalet 13 Poble Nou 12. El matx va arrencar amb un cop de càstig de la centre local Raquel Ojeda, però cinc minuts més tard, al 22, l'obertura poblenovina Núria Diego posava les seves per davant amb un assaig transformat.

El marcador es va moure just abans del descans amb un try de la capitana de l'Hospitalet Guadalupe López que enviava el partit a vestidors 10 a 7. A la represa les defenses van seguir sent protagonistes, ja que no va ser fins el minut 67 que Paula Mateo anotava per a les barcelonines.

Cinc minuts més tard, però, el peu d'Ojeda tornava a ser decisiu transformant un cop de càstig que donava el triomf a les de la Feixa Llarga.