Fotografia de RC L'Hospitalet

Dissabte va ser un dia dolç per al Gòtics RC i el RC L'Hospitalet, que en categoria S16 van proclamar-se campions de la Copa Catalana Or i Argent. Els dos conjunts van superar el Barça i els Senglars de Torroella respectivament i tanquen la temporada amb un títol.

El Gòtics es corona a la Foixarda

La final de la Copa Catalana Or ens regalava un derbi barceloní entre el Gòtics i el Barça a la Foixarda. Els Mamut havien de defensar la seva plaça, i així ho van fer, derrotant els culers per 19 a 0 en una sòlida actuació.

Després d'uns minuts inicials de tanteig, el primer centre local Aaron Naranjo va ser l'encarregat d'estrenar el marcador amb un assaig abans del quart d'hora de joc. El try inicial va anar seguit, al cap de pocs minuts, d'una segona marca gòtica de Roger Bernat, aquesta transformada, que enviava el partit a vestidors amb el 12 a 0.

Amb l'objectiu de repetir la bona defensa de la primera meitat i seguir generant joc, el Gòtics va rematar la feina en els primers compassos del segon temps, i gràcies a l'assaig de Felipe Terrádez s'escapava fins el 19 a 0.

Amb aquest resultat s'acabava l'enfrontament i el Gòtics RC es reivindicava com a campió de la Copa Catalana d'Or en el darrer partit del curs.

hospi s16 champs

L'Hospitalet s'emporta una empatada final

El duel de la Feixa Llarga va ser més mogut en anotació que el de la Foixarda, amb Hospitalet i Senglars batent-se en un partit que va resoldre l'equip local en 14 minuts de tempesta ofensiva.

De fet, els Senglars van agafar un avantatge comfortable quan, als minuts 12 i 23 els centres Àlex Rodríguez i Lucas Matsubara superaven la defensa rival i posaven als de Torroella per davant 0 a 12.

La reacció de l'Hospitalet, però, va ser ràpida i contundent: en menys d'un quart d'hora (del 27 al 41) els del Baix Llobregat van anotar fins a cinc marques, en un vendaval ofensiu que va donar la volta al marcador, passant d'un 0 a 12 al 29 a 12.

Tocats però no enfonsats, els Senglars van intentar la remuntada amb dos assajos que els apropaven a 7 punts del rival a falta de 13 minuts, però tot i intentar-ho el RC L'Hospitalet va saber aferrar-se a la victòria i es convertia en el campió de la Copa Catalana d'Argent S16.