Fotografia de Gòtics RC

Aquest cap de setmana s'han lliurat les primeres copes de campions de les lligues catalanes. Han sigut la Primera, Segona i Tercera Catalana S14, que han celebrat les finals de les respectives competicions aquest dissabte.

A la lliga principal, la Primera Catalana, el Gòtics RC va fer bo el resultat del partit d'anada (30 a 38) davant la Santboiana, i a la Foixarda els Mamut van tornar a fer un desplegament de bon joc guanyant 26 a 15 amb quatre assajos que els confirmaven com els millors de la temporada a la Primera S14.

El triomf els val per ser el representant català als campionats estatals de la seva categoria, una alegria que s'afegeix al fet que aquest equip es convertia en el primer del Gòtics RC que guanyava una lliga de primera divisió en la història del club.

A la Segona Catalana, el campió va ser el Castelldefels RUC, que va vèncer a domicili al VPC Andorra. El CRUC va superar els locals per un ajustat 17 a 22, defensant l'avantatge el darrer quart d'hora amb un jugador menys. Els de Can Vinader aixecaven la copa a casa del líder de la fase regular, que només havia perdut dos partits en tota la temporada.

També va vèncer a casa del millor equip de la fase regular el campió de la Tercera Catalana, la Unió Rugby Sud/SEL Vilanova. Els visitants van guanyar 5 a 12 al Baldiri Aleu contra la Santboiana "B" gràcies a dues marques en el primer tram de partit que van saber defensar i impedir la remuntada santboianenca. 

La darrera lliga dels S14, la Quarta Catalana, haurà d'esperar fins el cap de setmana del 27 i 28 d'abril per conèixer el seu campió, ja que la final entre el Gòtics "B" i el Químic s'ha ajornat a aquella data.