Nit d'emocions, homenatges i esatuetes: la II Nit del Rugby Català va ser un èxit absolut. 250 persones van omplir ahir el teatre de l'Orfeó Martinenc per assistir a la segona edició de la festa del rugby català, doblant així l'assistència de la temporada anterior.

Jugadors, entrenadors, directius i aficionats van acudir a la crida de la Federació Catalana de Rugby (FCR) per gaudir d'una nit esplèndida en què es va retre homenatge als campions de la temporada 2018/19 i es van entregar els premis individuals del curs passat.

Un cop iniciada la gala amb el discurs del President de la FCR Ignasi Planas, per l'escenari hi van passar els campions de la Primera Catalana S14 (UE Santboiana), la Primera S16 i S18 (CR Sant Cugat), la Primera, Segona i Tercera Catalana masculina (Cocodrils, Químic "B" i Poble Nou "C") i la Primera i Segona femenina (Shamrock RC i CEU). 

Per tancar els homenatges als equips vencedors, els dos campions de la Divisió d'Honor Catalana van pujar també a l'escenari, amb el Barça "Blau" lluïnt la corona de la DHC Vueling i el BUC com a guanyador de la DHC Femenina.

UZ5A4067

 

Els noms propis

L'homenatge als campions va donar pas als premis individuals de la nit, començant per aquells guardons que van votar els membres de la Junta Directiva de la FCR.

Van arrencar els reconeixements amb el premi a la Trajectòria Esportiva, que va ser per a l'entrenadora del GEiEG Coral Vila en categoria femenina i per al coach del Barça, el Sergi Guerrero.

El Veterà Il·lustre se'l va endur Josep Maria Sentís, i tot seguit es va entregar un premi de nova creació, el Voluntari de Club, que va ser per a l'incombustible Jaume Vila "Pica" de la Santboiana, que als 88 anys va arrencar l'aplaudiment més sonor i llarg de la nit.

El guardó de Trajectòria a les Banquetes va ser compartit entre el José Garcia "Pitu" i l'Alfons Muñoz a títol pòstum (malauradament ens va deixar aquest estiu). El Millor Àrbitre del 2018/19 (escollit pel Comitè d'Àrbitres de Rugby de Catalunya) va ser per al Víctor Cuenca, mentre que les Joves Promeses de la temporada van ser Bruna Elias de l'INEF-Hospitalet i Fede D'Acunto del Sitges.

L'últim guardó dels que voten la Junta va ser el de Millor Club 2018/19, que enguany ha anat a parar al Barça Rugbi.

Els darrers quatre premis de la Nit no van ser escollits per la Junta, sinó pels aficionats, que el mes de juliol van votar a través de les xarxes socials de la FCR els MVPs de la DHC femenina i masculina.

Així, el Millor Entrenador de la DHC Vueling va ser Jordi Villalante (Gòtics), el de la DHC Femenina Albert Casorran (Sant Cugat), el Millor Jugador de la DHC Vueling Ignasi Carbonell (Gòtics) i la Millor Jugadora de la DHC Femenina va ser l'Anna Puig (UE Santboiana).