Diumenge va ser el dia somiat per al CR Sant Cugat. Després de molts mesos de camí, les noies de l’Albert Casorran van assolir ahir el pic del seu nivell rugbístic, i ho van fer davant el seu principal rival dels darrers anys, el BUC.

La final de la Divisió d’Honor “B” ens portava al Baldiri Aleu, on vallesanes i barcelonines es trobaven una vegada més per disputar-se l’ascens directe a la màxima categoria del rugby estatal.

Els dos millors equips del rugby català del moment van saltar a la gespa de Sant Boi de Llobregat sense reserves, posant tota la carn a la graella, i per uns minuts semblava que el BUC era qui tindria la iniciativa, obligant el Sant Cugat a replegar-se al seu camp.

De seguida, però, el Sant Cugat va posar-se les piles, i després d’unes bones fases ofensives, Ani Iglesias trencava la defensa negra per cedir en offload una pilota a Raquel Garcia que marxava per cames de tota la defensa negra fins arribar a la línia d’assaig.

Corria el minut 8 i les vallesanes ja guanyaven 0 a 7, i poc després del quart d’hora, el patró es repetia i aquesta vegada era Alysha Stone la que s’escapava amb una carrera espectacular per anotar el segon try.

El domini del Sant Cugat era palpable i s’estenia a totes les facetes del joc, i abans de la mitja hora Paula Nieto transformava un maul precedit d’una touche per engreixar la diferència fins el 0 a 19.

No es rendia, però, el BUC, que previ a la marxa a vestidors va treure el cap, pressionant la fins llavors impecable defensa santcugatenca, forçant la targeta groga de Laura Rey i assajant de la mà de Jana Gomà per marxar al descans amb un 7 a 19.

WhatsApp-Image-2021-04-11-at-15.23.39-1024x768

Però qualsevol esperança de remuntada va començar a esfumar-se de seguida, ja que en el primer minut de la represa Ani Iglesias interceptava una passada plana en camp local per llençar-se a la línia de marca i augmentar el coixí fins el 7 a 24.

Sense relaxar-se, el Sant Cugat va posar terra pel mig, i al minut 50 era Alexia Gascó la que anotava després d’una melé que les tres quarts van resoldre a la perfecció.

Amb el 7 a 31 i la final pràcticament resolta, el BUC no va voler tirar la tovallola, i durant vint minuts va intentar amb cor i ganes assajar per segona vegada, però la excel·lent defensa vallesana els ho va impedir, sent Alysha Stone qui al 72 aconseguia la seva segona marca i la darrera del partit.

Amb el 7 a 38 l’àrbitra Lorena Martínez xiulava el final del matx i l’alegria es desfermava entre les jugadores del CR Sant Cugat, que per primera vegada a la història jugaran a la Liga Iberdrola i representaran Catalunya en la màxima categoria estatal.