Avui ha estat un dia especial al Centre Penitenciari de Joves de Granollers, on per primera vegada s'hi ha jugat un partit de rugby. 

A les 11h del matí, un combinat de jugadors catalans s'ha enfrontat als Espartans Catalunya, un equip d'interns que practiquen l'esport de l'ovalada des del mes de setembre.

El partit, disputat al camp de futbol de sorra de la presó, ha estat el punt àlgid del projecte dels Espartans Catalunya, que porta el rugby a les presons com a eina de reinserció i ajuda per als presos que així ho desitgen.

IMG-20191223-WA0002

 

El primer de molts

Una quinzena d'interns s'escalfaven des de les 9 del matí, nerviosos i ansiosos per posar en pràctica per primera vegada el que tots els dimecres i dissabtes entrenen amb ganes i esforç.

Així, en un partit de rugby a VII que ha tingut tres parts de 10 minuts, els Espartans Catalunya s'han enfrontat a un combinat de jugadors del Gòtics, el Barça, els Carboners, el BUC i el Badalona.

Durant mitja hora, els placatges, les carreres i les percussions han estat els protagonistes a la presó de joves de Quatre Camins, que ha viscut també per primer cop el tercer temps entre somriures, cares de satisfacció i obsequis per als jugadors dels Espartans.

Aquest partit inaugural suposa tan sols la primera pedra d'un projecte que avança sense aturador també a la presó de Mas d'Enric de Tarragona, on durant el primer trimestre del 2020 s'hi jugarà el primer matx.