La Divisió d'Honor Catalana Masculina 2022/23 té accent andorrà. El VPC Andorra va derrotar 24 a 10 el Barça "Blau" a la final del passat dissabte a la Foixarda i es convertia en campió de la màxima lliga masculina.

Els de Prada de Moles van completar un partit molt seriós tàcticament, controlant el tempo del joc per aconseguir un triomf que els corona campions de Catalunya per tercera vegada a la seva història.

La primera part va ser molt exigent físicament, amb unes defenses molt contundents per part dels dos conjunts que van limitar les jugades de perill a algunes fuetades.

Així, tan sols una marca de maul de Irakli Berdzenishvili per a l'Andorra al minut 23 i un cop de càstig de Manel Rovira abans del descans van moure el marcador de la Foixarda, que va marxar 7 a 3 a la mitja part.

A la segona part, la superioritat física dels andorrans va donar els seus fruits, doncs el desgast provocat els primers 40 minuts va acabar beneficiant el VPC, que va obrir forat primer amb el peu de l'internacional per Hong Kong Gregor Mcneish al 43' i poc després amb un assaig de Galdric Calvet al 49'.

Els minuts de domini van seguir per a l'Andorra, que al 58' aconseguia la tercera marca del partit, obra de Pedro Alvarado, i posava una distància ja definitiva de 24 a 3.

No es va rendir, però, el Barça "Blau", que va retenir la pilota en el darrer quart de partit i va sumar el try de Santiago González (minut 66) i va intentar la remuntada fins el xiulet final de l'àrbitre però va topar una i altra vegada amb la defensa inexpugnable dels andorrans.

D'aquesta manera es coronava campió de la DHC el VPC Andorra i posava la cirereta a una temporada excel·lent en què han tornat a competir a Catalunya.