Fotografia de Jaume Andreu

Ho ha tornat a fer! El VPC Andorra s'ha endut el trofeu de la Divisió d'Honor Catalana Masculina per segona temporada consecutiva gràcies a la victòria 21 a 3 davant el Gòtics RC a la final de diumenge.

Andorrans i barcelonins van regalar als espectadors de la Foixarda un partit molt físic, amb contactes espectaculars en atac i en defensa, però el VPC va ser millor gran part de l'enfrontament i es coronava campió de Catalunya merescudament.

Tot i així, els primers minuts van ser de protagonisme gòtic, amb Patricio Sánchez transformant un cop de càstig lllunyà, des de gairebé el mig del camp, per avançar els Mamut.

Poc a poc, però, el conjunt andorrà va entrar al partit, i amb una pressió asfixiant en defensa va treure dos cops de càstig a camp rival perquè Ramiro Gandini fes gala del millor peu de la lliga i posés el 6 a 3 al minut 27.

La pel·lícula va millorar més abans del descans per al VPC, que després d'una jugada excel·lent de tot l'equip aconseguia un assaig mitjançant el seu ala Adrià Calvó i posava ja deu punts de diferència entre els dos conjunts (13 a 3).

Imagen de WhatsApp 2024-04-21 a las 20.05.24_0e988e39

Amb aquest resultat es reiniciava la segona meitat en què el Gòtics va intentar capgirar la situació, però un VPC ben plantat ho va impedir.

La defensa andorrana va seguir dominant l'enfrontament, i també van gaudir de més encert en atac davant un Gòtics més cansat els de Prada de Moles van prémer l'accelerador.

L'aler Hugo Llata va anotar un altre try coral al minut 57 i Gandini al 67' va acabar de rematar la feina amb un altre cop de càstig per asssegurar el triomf als andorrans.

Tot i els darrers 10 minuts de pressió Mamut per aconseguir un assaig, el marcador no es va moure i amb el 21 a 3 el VPC Andorra s'uneix a l'il·lustre club que ha guanyat la DHC dues vegades juntament amb el RC Sitges i el Barça "Blau".