El primer candidat al títol de la Divisió d'Honor Catalana Vueling és el RC Vilafranca del Penedès, després que aquest sumés la sisena victòria consecutiva a la màxima lliga catalana.

Els vilafranquins van derrotar el Químic per 42 a 14 en el partit més igualat que han tingut i amb els 30 punts que acumulen s'asseguren ja un bitllet per als playoffs de la lliga quan encara resten tres jornades per al final de la fase regular.

El Vilafranca va superar a la segona meitat un Químic que va aguantar els primers 40 mintus (21 a 14) però que a la represa va cedir davant el joc local.

Així, els vilafranquins són líders seguits pel CEU, l'altre equip que no coneix la derrota a la DHC. Els barcelonins van sumar la cinquena victòria dissabte contra els Senglars, omplint el marcador amb els assajos de Felipe Gili, Borja Ruizdelgado i Atirse Jover abans de la mitja hora.

Un try senglar de Raül Sánchez ajustava el resultat, però a la segona meitat les marques locals de José María Márisco i Nicolás Ramos segellaven el 38 a 7 definitiu i feien més fort el CEU a la segona posició de la taula.

FLkftQaXsAov4_O

Un altre equip que està en ratxa és l'INEF Lleida. Els de la Caparrella van superar el Sabadell àmpliament per 57 a 7 i aconseguien la tercera victòria consecutiva després de dues derrotes inicials.

Els lleidatans ja manaven 19 a 0 abans del minut 10 amb els tries d'Èric Villahoz, Pol Joven i Joan Marcus Grimalt, i malgrat l'assaig de càstig sabadellenc, dues marques més abans del descans d'Albert Vicente i Villahoz encaraven el triomf.

A la represa els locals no van abaixar el ritme i amb quatre assajos més sumaven fins el 57 a 7 per fer-se forts a la quarta posició de la DHC Vueling.

I finalment, el Barça Blau va trencar la dinàmica negativa de tres derrotes consecutives guanyant a casa davant el Quebrantahuesos RC.

Si bé els aragonesos van aguantar els primers 40 mintus de partit amb un 14 a 3 en contra, a la segona part els culers es van deixar anar amb els assajos de Pol Albert, Romain Orst, Manel Rovira i Tvildiani Vakhtangi i acabaven amb el 40 a 3 definitiu que els situa en posició de playoffs.