Dissabte passat, a les instal·lacions del Nou Santa Bàrbara de Sitges, es va celebrar la darrera jornada de la lliga catalana de touch en les tres categories organitzades en la modalitat de playoff.

La Copa d'Or arribava amb moltes incògnites. Serien capaços els debutants d'Osona de presentar candidatura per al títol? En el seu primer campionat s'han presentat com un equip amb bona tècnica i rapidesa en el joc, però enfront tenien els Barcelonins del TRB, que sempre saben competir bé i que els van deixar sense opcions en imposar-se amb claredat a les semifinals per 2 a 11.

La segona semifinal enfrontava als vigents campions, els Tritons de Montseny, amb un equip de Sitges que enguany és un pèl irregular però capaç de tot. Després d'una una primera part competida i força equilibrada, a la segona part els Tritons van demostrar perquè eren els vigents campions, i amb un bon joc coral van desmuntar la defensa dels sitgetans fins aconseguir un destacable 7 a 1.

A la gran final de la Copa d'Or, el TRB va demostrar que tot i haver canviat més de la meitat de jugadors en les darreres dues temporades, el seu coneixement tàctic el fa un equip temible. Dos assajos seguits tot començar van marcar el desenvolupament del partit.

Els Tritons no van perdre mai de vista el marcador, però tan aviat retallaven la distància, els barcelonins posaven una marxa més. El resultat final de 5 a 3 dona una idea de la bona salut i la competitivitat que té aquest esport i donava una nova copa de campions a l'equip del Touch Rugby Barcelona.

A més, el campió de la Copa de Plata va ser del conjunt del CN Poble Nou i la Copa de Bronze se la va endur el Touch Salou, que assolia així el seu primer torneig.

El proper 10 de juny es jugarà el torneig de la Copa Catalana a la Foixarda, que posarà el punt i final a una temporada intensa amb 12 equips participants.