El RC Sitges és el nou campió de la Divisió d'Honor Catalana Vueling després de la victòria per 36 a 0 contra el Castelldefels RUC en la final de dissabte a la Foixarda.

Els sitgetans van ser els clars vencedors del partit, dominant des d'un inici amb un joc ràpid i efectiu davant un CRUC incapaç de reaccionar fins ben entrada la primera meitat.

De fet, el Sitges va anar per feina, acaparant la possessió per tancar els rivals al seu camp. La pressió en atac dels verds va provocar varis cops de càstig, un dels quals va aprofitar Jesús Moratalla per transformar i posar el 3 a 0 al minut 5.

El monòleg dels de Camilo Hanglin i Isaac Richmond va seguir, i abans del minut 10 Jose Antonio Gala (l'MVP del matx amb una actuació tot terreny) va aprofitar una melé a cinc metres de la marca del CRUC per firmar el primer assaig.

Els següents 10 minuts van veure repetit el patró, amb Moratalla aconseguint un nou cop de càstig i el tercera línia Jacobo Jiménez-de-Parga definint una jugada de melé per donar al Sitges un avantatge de 18 a 0.

Amb aquest marcador advers el Castelldefels va treure el cap, prenent la pilota als del Garraf per intentar entrar al partit. Tot i els intents i la possessió dels de Lucho Cabanne, el Sitges va demostrar també ser un equip ben treballat en defensa, i Àlex Mullor enviava els equips a vestidors amb el 18 a 0.

186518938_3937776896310101_1953929201912332643_n

Una actuació rodona

La segona part va arrencar amb el Castelldefels convençut de poder remuntar l'enfrontament, cuidant la pilota per intentar trencar la defensa. Tot i apropar-se a la marca contrària amb perill en un parell d'ocasions, novament la defensa verda va prevaldre, i amb els recanvis de la banqueta el Sitges va agafar altra vegada la iniciativa.

L'entrada de Pablo Augé i Víctor López van donar aire fresc als sitgetans, que a partir del quart d'hora de la segona part van tornar a erigir-se protagonistes tot i jugar amb un home menys per la vermella mostrada a Pablo Furchi uns minuts abans.

Així, Ander Cabré convertia una llarga jugada del Sitges per anotar el tercer assaig dels seus i al 66 Moratalla tornava a presumir d'encert amb el peu per sentenciar definitivament amb el 26 a 0.

El festival sitgetà no va acabar aquí, doncs abans del final del partit Abel Viana i altra vegada Cabré (quatre assajos en els playoffs d'enguany) van aconseguir un try per arrodonir una actuació brillant del conjunt de Pins Vens.

Amb el final del partit l'eufòria es desfermava a la Foixarda per a un RC Sitges que aconseguia el seu segon títol de la Divisió d'Honor Catalana Vueling i es convertia en l'equip amb més títols juntament amb el Barça "B".