Fotografies de Mariela Tozzi i UE Santboiana

Sant Cugat i Santboiana es disputaran el títol del Campionat de Catalunya S16. Els dos conjunts van sortir vencedors dels partits de semifinals aquest passat cap de setmana i dissabte que ve a les 17h a la Foixarda jugaran la final de la lliga.

L'equip que més contundentment va aconseguir el bitllet va ser el Sant Cugat, que visitava el camp de Pins Vens per enfrontar-se al Sitges. Els vallesans van sortir desbocats a camp rival, i al minut 20 ja havien anotat tres assajos.

La superioritat dels santcugatencs va ser la tònica de tot l'enfrontament, guanyant 0 a 31 al descans i no aixecant el peu de l'accelerador a la segona meitat, quan van anotar sis assajos més fins arribar al 0 a 67 final que els valia per passar de ronda i ser finalista del Campionat S16.

Més complicat va ser l'escull que va haver de superar la Santboiana, que va derrotar el Barça però per un ajustat 7 a 17. El partit de la Teixonera va mantenir-se igualtat fins el minut 20, quan el tercera línia visitant Joan Barcenilla va anotar el primer assaig.

Amb el 0 a 5 es reprenia el joc a la segona part, i abans del quart d'hora Adrià Cabrera augmentava la diferència amb una marca transformada i al cap de pocs minuts Xavier Aguilar plantava l'ovalada en camp blaugrana per arribar al 0 a 17.

Tot i que el Barça no va tirar la tovallola, anotant de la mà d'Olaf Sanmartí al minut 51, la remuntada culer no es va poder materialitzar i la Santboiana s'emportava la victòria i es guanyava el dret de ser a la final del proper dissabte per disputar-li al Sant Cugat la vigència del títol de campions.