Després de llargs mesos d’espera, el rugby català podrà tornar a competir. L’anunci fet per la Generalitat de Catalunya el passat dijous va refermar-se durant el cap de setmana de forma oficial i ahir la Federació Catalana de Rugby va comunicar als clubs les bones notícies.

Així doncs, les categories que competeixin per arribar a lligues estatals podran posar-se en marxa de manera inmediata, autorització que afecta als sénior masculí i femení mentre restem a l’espera del criteri de la Secretaria General de l'Esport respecte a les competicions S18 i S16.

La FCR ha elaborat un pla i un protocol que respecten les mesures de seguretat exigides i que asseguren una pràctica segura del rugby.

Les competicions

Des d’avui i fins dijous, els equips poden inscriure’s a les lligues masculines i femenines, que jugaran fins la tercera setmana de maig (la masculina) i la tercera d’abril la femenina degut al límit que marca la Federació Espanyola per poder celebrar les fases d’ascens a la Divisió d’Honor “B”.

Tant els grups com el calendari es faran públics aquest divendres i la inscripció a la lliga és gratuïta tal i com va anunciar la Federació Catalana a finals de la temporada passada. Pel que fa al preu de la llicència, és de 180 euros, i aquelles jugadores que ja tinguin la llicència d’entrenament pagada tan sols hauran d’abonar 65 euros per poder jugar.

 

crt vs vpc andorra (88)

 

Els protocols i les mesures sanitàries

Per tal de garantir la seguretat dels jugadors, entrenadores, i membres de l’staff, la Federació Catalana de Rugby ha establert un protocol que caldrà complir per competir.

En primer lloc, tots els convocats (jugadors, entrenadors, fisioterapeutes, delegats…) hauran de passar un test d’antígens 48 hores abans del partit i s’haurà d’informar tant a la FCR (el divendres) com a l’àrbitre el mateix dia de l’enfrontament que els qui participin en el partit tenen un resultat negatiu.

El cost dels tests d’antígens serà compartit entre els clubs i la FCR, que s’ha proveït de 3.000 proves que estan a disposició dels clubs per poder arrencar les competicions amb la màxima celeritat posible.

Si el test resulta positiu, caldrà seguir les instruccions habituals de les autoritats sanitàries. De la mateixa manera, tant els dies de partit com els d'entrenament s'han de seguir aplicant les mesures i protocols que marquen les instal·lacions i les autoritats pertinents.

Certificats de mobilitat

La Federació Catalana de Rugby podrà emetre certificats per facilitar els desplaçaments en motiu de l'excepció contemplada a la normativa del CCE per a aquells jugadors o entrenadors que ho necessitin, sempre i quan estiguin inscrits a la competició i tinguin la llicència expedida.

A més, el certificat d’autoresponsabilitat de la Generalitat contempla el desplaçament entre municipis o comarques si és per participar en una competició permesa, i per tant tots aquells que hagin de moure’s per entrenar o jugar ho podran fer amb el certificat sempre i quan tinguin la llicència. 

Després d'una llarga temporada de foscor tornem a veure el sol, però caldrà ser molt respectuosos i disciplinats per poder gaudir del nostre esport amb totes les garanties possibles. 

Hem tornat!