Fotografia d'Oriol Samsó

El Químic ER s'ha convertit aquest cap de setmana en el tercer equip en classificar-se per a la Divisió d'Honor Catalana Masculina després de guanyar 31 a 25 al Sitges.

Els barcelonins han sumat la cinquena victòria consecutiva i amb 23 punts són els líders del Grup A de la fase prèvia de la DHC. Els de la Teixonera acompanyen el Gòtics i el VPC Andorra i esperen els tres partitipants restants, que se sabran aquest cap de setmana en la darrera jornada.

Dos d'ells sortiran del Grup A, on el Sitges, amb 18 punts, depèn d'ell mateix per ser a la DHC. Si guanya als Spartans de Granollers dissabte s'assegurarà la segona posició del grup i serà a la lliga definitiva, mentre una derrota, combinada amb una victòria del Barça "Blau", els podria deixar fora.

Del partit entre el Barça i el Químic també depèn el Tarragona, segon amb 19 punts, ja que els tarragonins descansen, i si els sitgetans guanyen i els culers també, els Voltors quedaran fora de la Divisió d'Honor Catalana.

I el sisè i últim equip de la DHC sortirà del Grup B, on Gòtics i Andorra ja han assolit la classificació. En aquest grup el Badalona defensa la tercera posició amb 17 punts i rep el conjunt andorrà dissabte.

Si suma un punt assolirà la classificació, mentre que una derrota, combinada amb un triomf amb bonus del Cornellà al camp dels Cocodrils els podria deixar fora. En aquest escenari, els del Baix Llobregat haurien de tenir millor average de punts, ja que després de les victòries, la diferència de punts és el criteri de desempat preeminent. Ara mateix, el Badalona té un +12 i el Cornellà un -85.