El Gòtics i el Barça "Blau" jugaran la final de la Divisió d'Honor Catalana Vueling

El campió de la principal lliga catalana serà barceloní. El Gòtics i el Barça "Blau" són els flamants finalistes de la  Divisió d'Honor Catalana Vueling després de superar amb patiment les semifinals disputades al Torrent de Llops de Martorell i se citen dissabte que ve a la Foixarda a les 11h del matí.

GÒTICS RC 16 - 10 CEU

El primer en aconseguir el bitllet el passat dissabte va ser el Gòtics. L'equip Mamut, segon classificat de la fase regular, va practicar una pressió defensiva que va anul·lar el CEU durant gairebé tot l'enfrontament, mentre que en atac els de Jordi Villalante van aprofitar més les seves armes.
Amb el vent a favor durant la primera meitat, el Gòtics va buscar l'esquena del rival en tot moment, i tot i que el CEU es va mostrar segur en la recepció de les puntades, gairebé no va sortir del seu camp, xocant contra el mur blau o cometent errades que van impedir-li poder generar perill.

56255634_2131293243625151_762959811527573504_o

Els placatges d'Andreu Carbonell van valdre-li ser escollit l'MVP

En un enfrontament amb moltes interrupcions, dos cops de càstig de Ramon Díaz premiaven un Gòtics que va saber controlar millor el ritme del partit i que quan encadenava vàries fases trobava els forats en la defensa del Sitari.
Amb el 6 a 0 arrencava la segona meitat, i amb el vent en contra el Gòtics va reduir el nombre de xuts, jugant ara sí més possessions. Un nou xut de Díaz posava el 9 a 0, i en una nova mostra de la bona pressió defensiva, Rafa Nogales robava una pilota a la tres quarts rival per plantar-se sota pals i dibuixar el 16 a 0.
56296914_2131293930291749_790221308985081856_o

Lassaig de Niall Farrell va posar el 16 a 10 al marcador

Restaven 20 minuts per al final del matx, i quan semblava que el Gòtics tenia el matx controlat, el CEU va despertar. Dues marques gairebé seguides d'Eric Alsina i Niall Farrell van ajustar el resultat fins el 16 a 10, i en uns darrers minuts d'infart, els Mamut van haver de defensar i patir per assegurar-se el triomf. Així ho van fer, i amb el xiulet final de Vincent Panabieres el Gòtics es plantava per primera vegada a la final de la DHC Vueling.
56436538_2131294210291721_4275315810576105472_o

El Gòtics va celebrar el triomf amb la seva afició

Acta del partit

RC SITGES 17 - 22 BARÇA "BLAU"

La segona semifinal va regalar-nos un partit més mogut en atac. Sitges i Barça van apostar per xutar tan sols des de la seva línia de 22 per buscar la marca, propiciant més ocasions en un matx que va ser també més tens que l'anterior.
Va prendre la iniciativa el Sitges, líder de la fase regular, amb una marca de José Gala en una imparable melé al minut 18. La bona melé sitgetana posava molta pressió sobre la blaugrana i donava pilotes a la seva tres quarts, sempre vertical i incisiva, que posava en problemes la millor defensa de la lliga.

56742598_2131332533621222_7790502618274463744_o

Romain Orst va ser l'MVP de la segona semifinal

Els culers no van arronsar-se i responien amb un assaig de Paul Cabannes (havia substituït el lesionat Bruno Ponisio) abans de la mitja hora, empatant un vistós enfrontament. Joaquín de Philippis va tornar a donar avantatge al Sitges amb un try, però una de les jugades decisives del duel va ser la targeta groga que veuria Lautaro Dalbo, el segona línia sitgetà, al minut 35.
Amb el 14 a 7 arrencava la segona meitat que veia un Barça atacant amb decisió, tancant el Sitges al seu camp pràcticament tot el segon temps, i la pressió per als verds va augmentar encara més quan Lautaro Dalbo va veure la segona groga, i la vermella poserior, per una enganxada amb Borja Canal que també va ser castigat amb una groga.
56977055_2131332253621250_4539539441257021440_o

Lautaro Dalbo va veure una targeta vermella decisiva

Amb un jugador menys durant la darrera mitja hora de partit, el Sitges no va tenir més remei que defensar-se i intentar aprofitar les pilotes que recuperava tant en joc obert com pels cops de càstig. Un xut de Matías González i un altre d'Alan Stronati deixaven la diferència igual a falta de 17 minuts, però llavors la insistència blaugrana va trobar premi amb l'assaig de Pere Clarà amb menys d'un quart d'hora per disputar-se.
56553686_2131331363621339_8310345840371695616_o

L'alegria dels culers després de tombar l'imbatut Sitges

Demostrant per què és el vigent campió, els de Camilo Hanglin i Isaac Richmond van mantenir l'empat a 17 fins el final, gaudint fins i tot d'alguna ocasió per assajar. La sort, però, va caure del costat blaugrana, i de nou Pere Clarà amb el temps ja esgotat es llençava dins de la marca rival per donar al Barça el triomf i un nou bitllet per a la final després que els culers es proclamessin campions de la DHC Vueling la temporada 2015/16.