El CN Poble Nou és campió de Catalunya! L'equip de la Mar Bella va derrotar la UE Santboiana a la final jugada dissabte a la Foixarda i va adjudicar-se la Divisió d'Honor Catalana 2022/23.

L'equip barceloní va imposar la seva llei a la primera meitat, aprofitant un equip més físic i potent en davantera que les joves rivals, i gràcies al peu de Nerea Sagasti va tancar el Sant Boi al seu camp.

Tot i no gaudir de moltes oportunitats per anotar, el Poble Nou va aprofitar cada ocasió que va generar, estrenant el marcador amb una jugada de davanteres al minut 12 que va finalitzar Sandra Villafaina i eixamplant la diferència a la mitja hora gràcies a Maria Campos, que va materialitzar una jugada calcada a la primera per posar el 0 a 12.

Una Santboiana fins llavors passiva va agafar les regnes del partit, i just abans del descans va retallar diferències gràcies a un assaig de la capitana Elisabet Gómez. A la represa el Poble Nou va tornar a fer gala de la seva eficàcia, i amb un cop de càstig de Sagasti s'apropava més al triomf.

Entre el xut de l'arriere poblenovina i el final del partit van passar 30 llargs minuts en què la Santboiana va monopolitzar la possessió de la pilota i va tenir moltes ocasions per anotar, però tan sols va saber fer un assaig, obra d'Ona Monés, al 54'.

Tot i intentar-ho sense aturador, el marcador no es va moure i amb el 10 a 15 el CN Poble Nou aconseguia el seu segon títol de campiones de Catalunya i jugarà les fases d'ascens a la Divisió d'Honor "B".