El CEU i el Barça "Blau" aconsegueixen el bitllet per a les semifinals de la DHC Vueling

Inici espectacular

Els esperats playoffs de la Divisió d'Honor Catlana Vueling van donar ahir el seu tret de sortida. A la Guinardera, quatre equips van oferir dos quarts de final en directe per tot Catalunya gràcies a les càmeres de la Xarxa i Xala, fent vibrar tant als assistens del camp del Sant Cugat com als espectadors de cada casa.

CEU 19 - 13 QUÍMIC

El primer partit que es va disputar enfrontava el CEU i el Químic. El derbi barceloní no va decebre ningú, doncs ambdós equips van fer un desplegament tàctic i físic admirable. Van ser els de la Teixonera els qui van tenir la majora part de la possessió durant el matx, obligant el CEU a presumir d'una defensa amb escasses errades.

55925690_2121793207908488_3679798030682292224_o

La defensa del CEU no va cedir ni un pam / Jaume Andreu

Els del Sitari no van trobar-se, però, incòmodes en tasques defensives, privant el Químic d'un avantatge real en el terreny de joc. Ans al contrari, els de Luís Soares van saber treure profit de les seves possessions amb un joc directe i ràpid que posava en dificultats els roig i negres, i de la mà del genial obertura Francisco García anotaven dos cops de càstig i un assaig del mateix número "10" argentí.
A la segona part, i després d'haver obert el marcador amb un cop de càstig de Miguel Cachafeiro, el Químic va mostrar-se més incisiu en atac, posant més ritme al moviment de la pilota per provocar un cop de càstig que el vigent MVP de la lliga va transformar per a l'11 a 6. No va posar-se nerviós el CEU, i altra vegada García va agafar les regnes del partit, transformant un cop de càstig i aconseguint una marca per escapar-se fins el 19 a 6 que el confirmaven com el millor jugador de l'enfrontament.
55680070_2121793364575139_1189099753602809856_o

Francisco García va ser l'estrella del partit / Jaume Andreu

Tot i que l'eliminatòria semblava resolta, una marca d'Arnau Elias a falta de 10 minuts va posar emoció als instants finals del derbi, que finalment va caure de la banda del CEU. Els de Soares disputaran un nou derbi barceloní a les semifinals. Dissabte a les 11h, el Gòtics espera el CEU.
Acta del partit

BARÇA "BLAU" 36 - 21 CR TARRAGONA

El segon matx entre el Barça "Blau" i el Tarragona va oferir un partit diferent, més mogut en el marcador i en el joc. Els atacs van regnar per sobre de les defenses a la primera meitat, amb l'aler Óscar Puyo estrenant el marcador en els primers compassos per al conjunt tarragoní amb una marca arran de bandera.
La resposta del Barça va ser immediata i gràcies a la seva melé, un aspecte del joc que va dominar al llarg dels 80 minuts. Mariano Terrera va ser l'encarregat d'empatar el partit, però altra vegada la reacció dels Voltors va sorprendre els barcelonins, quan l'obertura Marc Martorell va transformar dos cops de càstig per posar els seus 5 a 11 al quart d'hora.

56242514_2121835661237576_8340322556024193024_o

Víctor Garro va anotar el segon assaig culer / Jaume Andreu

Sense temps per respirar, la davantera blaugrana va tornar a la feina per donar el primer avantatge als de la Teixonera dela mà de Víctor Garro, que culminava un atac dels forwards barcelonins per posar el 12 a 11. Veure's per davant en el marcador va donar confiança al Barça, dominador de la possessió i el territori a la Guinardera.
Fruit d'aquest domini van caure dues marques culers, la primera de Bruno Ponisio en una escapada elèctrica i una altra de Saba Chigogidze materialitzant una jugada de melé. Abans del descans, el Tarragona va tornar a colpejar: una puntada de peu ben pressionada va propiciar que Pau Moreno retallés la diferència i enviava el duel a vestidors amb un ajustat 22 a 16 que hagués pogut ser menys si un cop de càstig de Martorell no s'hagués estavellat al pal.
La segona meitat van ser figues d'un altre paner. El Barça va agafar el control del partit des del xiulet inicial, i combinant el joc de davantera amb una inspirada i perillosa línia de tres quarts, els blaugrana van portar el ritme dels últims 40 minuts.
55589271_2121836037904205_1076235589386240000_o

Bruno Ponisio va ser premiat amb l'MVP del partit / Jaume Andreu

Amb una altra espectacular marca de Bruno Ponisio (MVP del partit) i un assaig de càstig fruit de la melé, el Barça va posar terra pel mig amb un contundent 36 a 16. Sense abaixar els braços en cap moment, el Tarragona va treure el cap el darrer quart d'hora, atacant amb ganes la marca culer.
Així va arribar el segon assaig d'Óscar Puyo, que va dibuixar el 36 a 21 definitiu i servia per posar punt i final al primer viatge dels Voltors als playoffs de la DHC Vueling. El camí del Barça, en canvi, el porta dissabte que ve, a les 13h, a enfrontar-se contra el Sitges en una semifinal entre el primer i el quart classificat.