Fotografia de Jordi Elias

El Barça s'escapa al capdavant de la Divisió d'Honor Catalana. Les blaugrana van aconseguir la tercera victòria consecutiva en les mateixes jornades i suma 14 punts com a líder de la DHC.

El triomf, però, el va haver de suar contra un Poble Nou que li va posar les coses molt difícils. Després de vèncer els primers dos enfrotaments sense problemes, les blaugrana van trobar-se un CNPN rocós i competitiu.

No semblava que fos un partit ajustat al principi, doncs en vuit minuts el Barça va anotar dues marques (de Pau León i Alba Capell), però les visitants van mantenir la compostura i amb un try de Maria Campos marxaven al descans 10 a 7.

La represa portava un nou assaig de León i el primer de Clàudia Peña per a les locals, però el Poble Nou es negava a rendir-se i amb la marca d'Helena Olasz mantenien les esperances amb el 24 a 12 a falta de quinze minuts.

La superioritat blaugrana es va imposar finalment i un assaig d'Amanda Villa en el tram final assegurava el triomf local, tot i que una marca de càstig visitant impedia el bonus ofensiu culer i deixava el 31 a 19 final.

174819573_3856406987780426_9037899920426246689_n (1)

A La Foixarda es va viure un altre derbi barceloní, en aquest cas entre l'INEF Barcelona i el Gòtics, que es va endur el triomf. Les Mamut es van avançar amb un cop de càstig de Nerea Sagasti que va respondre Anna Ramon amb un try al minut 20.

L'avantatge visitant no va durar gaire, ja que en set minuts el Gòtics va anotar dues marques (Abril Camacho i Ana Harris) que deixava el resultat 5 a 15 al descans.

La segona part va portar un partit equilibrat en els primers compassos, fins que Paula Lligadas va trencar la defensa al quart d'hora per al Gòtics. Tot i que Maria Toledo va anotar per a l'INEF, un darrer try d'Ana Harris va tancar el matx amb el 12 a 27 definitiu i situava el Gòtics segon a la classificació.

Per acabar el duel entre la Santboiana i el Sant Cugat va propiciar el primer empat de la Divisió d'Honor Catalana. Santboianes i santcugatenques van acabar 7 a 7 amb els assajos d'Anna Paloma a la primera meitat i de Júlia del Val a la segona i es repartien els punts.

Així, el Barça segueix líder amb 14 punts seguit per un Gòtics que escala posicions, mentre Sant Cugat i Sant Boi tanquen les posicions de playoffs amb 7 punts amb el Poble Nou ben a prop i l'INEF tancant la taula encara amb 0 punts.