Els finalistes de la Divisió d’Honor Catalana Quadis Autocentre seran el Barça i la Santboiana-Castelldefels desprées que els dos equips sortissin guanyadors de les seves respectives semifinals el passat dissabte a Sitges.

El nou Camp de Pins Vens va ser l’escenari dels dos enfrontaments, en el qual blaugranes i blaves van celebrar els triomfs davant les seves rivals.

BARÇA RUGBY 34 – 5 CN POBLE NOU

El jove equip del Barça Rugby va aconseguir el bitllet per a la gran final després de superar un Poble Nou que ja havia sorprès un dels caps de grup en els quarts de final (el CEU).

Ben atentes i concentrades, les jugadores d’Aroa González van veure com els primers 20 minuts de partit les rivals els aguantaven el resultat, doncs no va ser fins l’equador de la primera meitat que la capitana Alba Capell va anotar el primer try.

Un quart d’hora més tard era Clàudia Peña la que assajava, i un cop de càstig de la mateixa segon centre posava un resultat de 17 a 0 al descans. A la represa, el Poble Nou va aconseguir per fi estrenar el seu marcador, de la mà de Mariona Gómez, que donava esperances a les de negre.

Tot i així, el Barça no va cedir i amb dues marques més de Peña (que sumava així 29 dels 34 punts del seu equip) asseguraven el triomf i es convertien en el primer finalista de la tarda.

UZ5A5734

UE SANTBOIANA-CASTELLDEFELS 29 – 15 GÒTICS RC

El segon classificat per a la gran cita va haver de remuntar un resultat advers, doncs el Gòtics RC va sortir amb empenta i decisió al partit.

Les Mamut es van posar per davant ja al minut 5 de partit, gràcies a un try d’Abril Camacho que posava el 0 a 7 al marcador. Al minut 21 va ser la capitana Paulina Barbi, la capitana, la que va superar la defensa rival per donar a les seves un avantatge de 0 a 14.

Però la millora en el joc va permetre a la Santboiana-Castelldefels començar la remuntada, i passada la mitja hora de partit un assaig de càstig permetia al combinat blau arribar al descans amb un 7 a 14.

La remuntada va continuar de seguida a l’inici del segon temps, doncs amb els assajos d’Ana Arteaga i Anna Paloma, la UES-CRUC es posava per davant (21 a 14) en menys de deu minuts.

No va ser fins el tram final que el conjunt del Baix Llobregat va poder assegurar el triomf, primer amb un altre assaig d’Arteaga al 70 i finalment amb el cop de càstig de Sara Rodríguez que certificava definitivament la victòria.

D’aquesta manera, la final de la DHC Quadis Autocentre ens regalarà un derbi entre el Barça i la Santboiana-Castelldefels, amb dos dels clubs històrics del rugby català. La final se celebrarà a la Foixarda, el proper diumenge a les 11h del matí.