La Foixarda va ser testimoni ahir de la final de la Divisió d'Honor Catalana Quadis Autocentre. Una final marcada per la joventut dels dos equips, i és que cap dels dos finalistes arribava als 24 anys de mitja d'edat (Barça 21 i Santboiana-Castelldefels 23,6).

En aquest context, va ser precisament l'equip més jove el qui es va endur el títol a casa, doncs el Barça va proclamar-se campió de lliga en derrotar les seves rivals per 10 a 8 en un enfrontament marcat per les defenses i els nervis.

Els placatges, les melés i la intensitat van ser els protagonistes de l'enfrontament, que va haver d'esperar fins el minut 26 perquè es mogués el marcador. Va ser Clàudia Peña, la jugadora més jove i una de les més destacades, la que va posar el 3 a 0 amb un precís cop de càstig.

El 3 a 0 hagués pogut ser un 6 a 0 si la mateixa Peña hagués encertat un segon xut uns minuts més tard, però en canvi va ser la UES-CRUC la que va empatar gràcies al peu de Sara Rodríguez just abans de marxar a vestidors.

174648854_3856409407780184_4032811482696497279_n

Amb l'empat a 3 es reprenia la segona part, que va repetir el guió de la primera. Si bé el Barça tancava les rivals dins el seu camp durant més de 20 minuts, la Santboiana-Castelldefels no cedia i aguantava sense rebre cap punt en contra amb una gran defensa.

El conjunt de Lucho Cabanne i Javi Corbacho va sortir il·lès d'aquesta seqüència i va intentar l'assaig els següents minuts, però la també efectiva defensa culer va servir per recuperar la pilota, marxar a camp contrari i acabar assajant gràcies a la bona circulació de la pilota i la carrera de Clàudia Peña, que s'escapava per la banda i plantava sota pals per donar un avantatge de 10 a 3 al Barça.

Corria el minut 72 i semblava que les blaugrana s'asseguraven el triomf, però la UES-CRUC no havia dit l'última paraula i tot pressionant amb el joc de davantera portava la pilota fins la línia de 5 per, després de varis cops de càstig, acabar perforant la defensa barcelonina gràcies a Anastasia Tarannikova.

La mala fortuna, però, va jugar una mala passada a l'equip negre, doncs la factible transformació de l'assaig no va passar entre els tres pals i l'àrbitre Jose Luís Murillo assenyalava el final del matx uns minuts després amb el 10 a 8.

Així es convertia el Barça en el flamant campió de la DHC Quadis Autocentre, agafant el relleu del BUC i guanyant-se el dret a jugar la fase d'ascens a la Divisió d'Honor "B".