Fotografia de Jaume Andreu

Estrena impecable de les seleccions catalanes S16 i S19 femenines ahir diumenge en la primera jornada del Campionat Autonòmic jugada a la Foixarda.

Els conjunts dirigits per Roser Borràs van superar Castella i Lleó i feien el primer dels dos passos exigits per ser a la final del Campionat. El segon: derrotar Madrid el cap de setmana del 9 i 10 de març en el desplaçament al camp de la Puerta de Hierro.

Van començar les S16 amb un enfrontament rodó que van dominar de cap a peus. Tancant en tot moment Castella i Lleó en el seu camp i mostrant un joc dinàmic tant en les passades curtes entre les davanteres com en el joc desplegat de tres quarts, Catalunya va triomfar en joc i resultat.

Els assajos de Clara Rotondo, Leire Aguilar i Carlota Barangé abans del descans deixaven ja un 22 a 0 per marxar a vestidors, i a la represa Aina Martínez, novament Aguilar i Cèlia Manso remataven la feina per esclar fins el 43 a 0 un resultat que certificava el bon estat de forma de la selecció catalana S16.

La segona prova del matí va ser més dura per a les seleccions quadribarrades, amb una Castella S19 més sòlida que va pressionar Catalunya.

En un partit molt físic i de joc directe, catalanes i castellanes van xocar en forts impactes tot el partit, havent d'utilitzar el maul les locals per estrenar el marcador de la mà d'Iris Egea al quart d'hora. Cinc minuts més tard empatava Castella, que no podia evitar un segon try, de Paula Garzón al 26'.

Amb el 12 a 5 es reiniciava el joc a la segona meitat, i durant un quart d'hora el territori i la possessió van ser de Castella. Fins el punt que Carla Villegas transformava un cop de càstig per apropar les seves al minut 53.

Ràpidament però, Martina Benito al 57' i Iris Egea altra vegada al 68' van assajar per assegurar la victòria a Catalunya per 26 a 8 i així celebraven amb les companyes de la S16 un matí perfecte de rugby formatiu de seleccions.