Matí somiat al Baldiri Aleu per a les seleccions catalanes S16 i S18. Els conjuts infantil i cadet de la Ginesta van derrotar Castella i Lleó en la cinquena jornada del Campionat Autonòmic i regalaven dos bons partits de rugby al públic assistent.

Van començar els S16 amb un enfrontament amb dues parts molt diferenciades. A la primera, Castella va contenir l'atac català amb una defensa agressiva que va impedir que Catalunya S16 agafés ritme ofensiu.

Malgrat la marca inicial de Luca Belsa, Héctor Toquero va interceptar una passada al centre del camp per empatar l'enfrontament al minut 21 i el duel marxava empatat a 5 al descans.

La represa seguia tenint accent castellà quan Adrián Grande va superar la línia de marca catalana per posar el 5 a 12, però llavors va despertar Catalunya.

Els nois de Santi Monteagudo van desplegar durant els últims 25 minuts de partit el rugby que són capaços, imprimint un ritme de partit altíssim per anotar sis marques (Roger Martínez, Marçal Carreras i Oriol Marsinyac i Àlex Mendivil per partida doble) que trencaven el partit.

Amb el 43 a 12 definitiu Catalunya sumava la quarta victòria consecutiva i acaba el Campionat Autonòmic en segona posició, deixant molt bones sensacions en una generació que vol aconseguir grans fites.

m carreras

I el segon combinat en aconseguir la victòria va ser Catalunya S18. El conjunt dirigit per Jordi Justícia i Sergi Derqui buscava el primer triomf en el Campionat Autonòmic, i després de tres derrotes i algunes dosis de mala fortuna, finalment va ser el dia dels cadets catalans.

La selecció S18 va derrotar 41 a 5 a Castella, arrencant amb un try de Jordi Bravo després d'un maul. Tot i que els visitants van empatar al minut 7 amb un assaig de Rodrigo de la Fuente, el joc i domini català es van imposar amb marques de Martín Serrano, Gerard Martínez i Fèlix Picquart  abans del descans.

A la represa la dinàmica va continuar i Catalunya va gaudir amb un joc entretingut i encertat que li va valer per anotar tres assajos més (d'Óscar Gonzalo, Jan Benito i Nico Moletti) que constataven la primera alegria catalana de la temporada.

A la selecció S18 encara li restarà un partit pendent, el proper 12 de març, a Palma, quan visitarà la selecció Balear en el partit ajornat de la jornada 4.