El CEU i el Químic van aconseguir dissabte la classificació per a les semifinals de la Divisió d'Honor Catalana Vueling. Els dos equips barcelonins repeteixen participació entre els quatre millors equips de la lliga per segona temporada consecutiva després de derrotar els Cocodrils i el Barça respectivament.

El primer equip en assolir la classificació va ser el CEU, que va derrotar els Cocodrils per 34 a 10. El Sitari va veure com el seu equip s'avançava primer amb dos cops de càstig de Philippe Bach, i malgrat Pol Maldonado retallava també amb un xut, abans del descans un try de Felipe Gili donava més avantatge als locals.

Del 13 a 3 de la represa es va passar de seguida al 27 a 3 gràcies a les marques de Gerard Español i Manuel Borbón que pràcticament sentenciaven el duel. Els de Viladecans no es van rendir, però, i amb una marca de càstig d'apropaven fins el 27 a 10 amb 25 minuts per jugar-se.

No va haver-hi miracle, però, i el CEU va tancar el matx amb un quart assaig, d'Atirse Jover, que posava el definitiu 34 a 10 i certificava l'equip barceloní com a semifinalista, dissabte que ve a Lleida a les 17h.

1r (5)

L'altra semifinal va ser molt més ajustada, ja que el Químic va derrotar el Barça per un ajustat 38 a 36. El marcador del partit va ser una muntanya russa, amb el conjunt blaugrana colpejant primer amb dues marques de David Soriano en menys de 10 minuts.

Tot i que el Químic va anotar dos assajos a la primera meitat (Jaume Salgado i Guillem Mases), al descans el Barça guanyava 12 a 24 gràcies a les marques de Romain Orst i Tobías Bunge.

Un segon assaig d'Orst a l'inici de la segona meitat semblava tancar el duel, però llavors el conjunt local va protagonitzar una remuntada espectacular. Amb quatre tries (dues més de Salgado, una de Pol Moreno i una altra d'Oriol Prats) el Químic donava la volta al marcador i feia inútil la de Bunge.

Defensant els darrers 5 minuts el 38 a 36 favorable, el Químic celebrava a la Teixonera la classificació per a les semifinals que l'enfrontarà al fins ara intractable Vilafranca, el proper dissabte a les 18h a Cornellà.