Sabien que no seria fàcil, que l'objectiu era ambiciós, però la determinació i la qualitat d'aquesta selecció poden superar qualsevol obstacle.

Catalunya va derrotar Madrid 25 a 27 en la darrera jornada del Campionat Autonòmic i es planta a la final després de quatre anys d'absència.

El conjunt de Mario Sans va sortir vencedor d'un partit boig que va estrenar Alysha Stone amb una carrera per la banda al minut 6. Immediatament va empatar Madrid gràcies a la segona línia Marta Arriola, i les locals encara van tornar a anotar poc després amb un cop de càstig de Carolina Alfaro.

Després de molts minuts de domini castellà, altra vegada Stone va superar la defensa gràcies a un contraatac perfectament trenat i posava Catalunya per davant 8 a 12. De nou, però, Madrid responia ràpidament i abans del descans Icíar Pozo plantava l'ovalada en zona catalana per donar a les seves l'avantatge de 15 a 12.

IMG-20220122-WA0043

Segona part per emmarcar

Després de 40 minuts de remar contracorrent amb una defensa aferrissada, Catalunya va passar a l'acció a la segona meitat.

Les quadribarrades van tenir més possessió al segon temps, i amb el protagonisme de la pilota van arribar més assajos, començant ben aviat amb la marca de Noelia Pessoa al minut 42.

Sense sort en la transformació, la resposta madrilenya va tornar a ser contundent, anotant un try Cristina Garcia que tornava a posar les locals per davant.

Catalunya va seguir desplegant un rugby incisiu i variat en atac que li va valdre per anotar dos assajos en 6 minuts de Sílvia Julià i Anna Puig per escapar-se fins el 20 a 27.

Les errades en les puntades de peu van deixar l'equip madrileny amb vida, i el combinat local va atacar amb inisistència la ben plantada defensa catalana fins aconseguir el try al minut 76, d'Alba García.

Afortunadament la transformació va quedar curta i els darrers minuts Catalunya va gestionar amb encert la renda de 2 punts, arribant al final de l'enfrontament amb el 25 a 27.

Així aconseguia la selecció catalana derrotar Madrid per primera vegada des del 2015, quan van superar les madrilenyes en la final del Campionat Autonòmic.

Precisament tornar a aixecar la copa de campiones és l'objectiu de Catalunya, que jugarà la final el proper 27 de febrer, presumiblement contra Andalusia, que encara ha de jugar el partit pendent amb Galícia.