Cap de setmana exitós per al rugby català que ha conclòs amb dues medalles d'or per a les Bès7ies S18 al Campionat Autonòmic de sevens disputat a Astúries i un bon paper de les seleccions S16, poc afortunades en els partits clau.

Doble or per a les Bès7ies

Les seleccions S16 i S18 de rugby a VII van competir dissabte i diumenge a un altíssim nivell amb l'excel·lent resultat de la doble primera posició de les Bès7ies S18 masculina i femenina.

A Avilés, els cadets catalans han sigut els dominadors del torneig, guanyant tots els enfrontaments i demostrant un esperit competitiu incontestable. Els nois de Jean Luc Trogno van començar derrotant Euskadi (5 a 26) i les Balears (24 a 17) a la fase de grups, classificant-se així per al triangular final.

Allà van trobar-se amb Madrid i València, els dos líders dels altres grups. Encara dissabte, les Bès7ies van superar Madrid 14 a 5 en una exhibició defensiva i de sacrifici impressionant que va desactivar completament els castellans. Ja diumenge, els catalans van remuntar un 14 a 0 en contra per acabar guanyant 14 a 17 a València i es coronaven d'aquesta manera campions d'Espanya de rugby a VII.

Per la seva banda, el torneig femení S18 (que es jugava a Gijón) consistia en una lliga de set equips de totes contra totes en què no podies fallar si volies acabar al capdamunt de la taula al final del torneig. Com els nois, les Bès7ies no van fallar i van guanyar tots els partits, posant de manifest que eren el millor equip del campionat tant en joc grupal com individual.

Les noies de Roser Borràs van jugar tres enfrontaments dissabte (Euskadi 26 a 12, Astúries 45 a 0 i Madrid 24 a 0) i tres diumenge (Andalusia 33 a 0, Castella i Lleó 45 a 0 i València 21 a 0) amb un balanç de 194 punts a favor (32 per partit) i només 12 en contra, doncs en cinc dels sis enfrontaments van deixar el rival a zero.

Amb aquests números estratosfèrics la selecció femenina S18 repetia l'èxit de fa dos anys, quan van endur-se l'or a Valladolid, i es reivindicaven com una generació magnífica de l'oval català.

E4QsIp6WYAArxw2

Les seleccions S16, tot el futur per davant

La fortuna no va acompanyar les seleccions S16 a Astúries, que van quedar fora dels podis i tornaven a casa amb una sensació agredolça d'haver pogut acabar millor si algunes accions haguessin tingut més fortuna.

Els nois, enquadrats amb Euskadi i València al Grup C, van derrotar els bascos en el primer enfrontament (5 a 12) però van perdre 21 a 0 davant els valencians. Com que Euskadi va vèncer València 17 a 12, Catalunya va quedar en última posició per diferència de punts i només va poder optar a la setena plaça.

Els nois de Jordi Justícia no van tenir problemes per vèncer Múrica 0 a 51 i Astúries 33 a 12 i s'asseguraven la setena posició del Campionat amb ganes de tornar-hi la propera temporada amb la lliçó apresa.

L'equip femení de les Bès7ies S16 va quedar-se a un pas del podi a Gijón, però com els nois van pagar la falta d'experiència en aquests tornejos. Les catalanes van guanyar dos partits (Múrcia 51 a 0 i Andalusia 19 a 10) i en van perdre un a la fase de grups (Castella i Lleó 24 a 5), classificant-se així per a les semifinals.

Allà van veure-se-les amb València, que les va superar en un partit ajustadíssim que van endur-se elles 14 a 7 per detalls. L'equip entrenat per Roser Borràs i Sílvia Julià va tornar a trobar-se Castella i Lleó en el partit pel bronze, en el qual les castellanes van tornar a demostrar ser millors derrotant les Bès7ies 27 a 0.