La propera generació trepitja fort. La selecció catalana S18 femenina va proclamar-se dissabte campiona d'Espanya en derrotar a València 24 a 12 en la final del Campionat Autonòmic.

En un Nou Santa Bàrbara ple i vibrant, el XV de la Ginesta va posar la cirereta al seu gran campionat derrotant una competitiva València que no va rendir-se en cap moment.

El mèrit del combinat visitant és doble, doncs en els primers minuts de partit semblava que Catalunya escombraria les rivals. En menys de deu minuts, les quadribarrades van anotar dues marques (Esther Moraleda i Laia Mis) en el que era fins el moment un recital català, però el 12 a 0 no va enfonsar les valencianes.

Ans al contrari, mica en mica, i a força de posar molta pressió en els rucks, el joc català es va anar truncant, fins el punt que Nerea Sayol va anotar per a les valencianes just abans del descans després de molts minuts de setge "che".

A la represa les males notícies seguien per a les catalanes, ja que veien com en el minut 37 Lucía Pérez empatava el matx a 12 amb un try que posava encara més emcoció al partit.

Superant els dubtes i les incerteses, les jugadores de Roser Borràs van tornar a agafar el timó del partit, i amb les marques de Carla Vila i Lara Cook s'escapaven fins el 24 a 12 en el que semblava la sentència de la final.

Però València es va negar a baixar els braços i va seguir pressionant fins el darrer minut, tancant una Catalunya que ni amb 14 jugadores (per la groga a Ainhoa Davirón) va cedir un sol centímetre de terreny.

Amb una defensa excelsa i el 24 a 12 va tancar la final la selecció catalana, flamant campiona d'un Campionat Autonòmic que ha constatat que el futur del rugby femení català és esplèndid.