Després de vint mesos sense competir, Catalunya va tornar a tenir representació en competició oficial de rugby a XV. Van ser les seleccions S18 i S16 de la Ginesta les que van jugar, ahir, el primer partit del Campionat Autonòmic.

A Madrid, els combinats infantil i cadet catalans s'enfrontaven al vigent campió de les dues categories al Ramón Urtubi, però les victòries es van quedar del costat local.

Arrencaven els S16 amb el primer partit del seleccionador Santiago Monteagudo, que es refeien d'un mal inici en què encaixaven un assaig al minut 3 per apropar-se al marcador al 19 gràcies al try del capità lleidetà Marçal Carreras.

Madrid responia immediatament amb una nova marca, però altra vegada la reacció quadribarrada era contundent i amb l'assaig del mig de melé Lucas Matsubara el lluminós de l'Urtubi mostraba l'empat a 12. Malauradament, una jugada desafortunada propiciava la tercera marca madrilenya, i al descans el resultat era desfavorable (19 a 12).

A la represa, Madrid va saber controlar més la possessió i els rucks, posant setge sobre la marca de Catalunya, que es va defensar amb intensitat i encert durant molts minuts. Així, no va ser fins el minut 21 de la segona meitat que Madrid va superar el mur quadribarrat.

Ja cansat, el conjunt català va encaixar dues marques més que van deixar un resultat final de 38 a 12, molt cruel pels esforços visitants.

Acta del partit

Catalunya S18 es desinfla a la segona part

El torn dels S18 va arribar poc després de la finalització del primer enfrontament i va portar un duel molt físic i igualat.

Madrid va colpejar primer amb un xut a pals, però la reacció catalana va arribar al minut 6 amb un try de Nicolás Moletti després d'un maul. La intensitat visitant va imposar-se en els primers compassos, dominant en atac i en defensa per encara angrandir més l'acantatge amb un cop de càstig de Jan Benito.

El 3 a 10 no va durar gaire al marcador, però, ja que Madrid va saber sobreposar-se al domini visitant gràcies al peu de l'obertura i de l'arriere, que tàcticament van fer molt de mal als de Jordi Justícia. Així, dos assajos locals deixaven un 15 a 10 abans del descans.

A la segona part va continuar el domini tàctic dels madrilenys, que amb tres xuts de 50:22 tancaven els de la Ginesta al seu camp i propiciaven dues marques més. La reacció catalana va arribar però no va ser suficient per remuntar el partit, doncs la defensa castellana es va imposar per mantenir el 27 a 10 fins el final del partit.

Així, Catalunya tancava una primera jornada agredolça amb dues derrotes però aspectes positius per destacar i l'objectiu de millorar de cara a la segona jornada del Campionat Autonòmic, el proper diumenge 21 de novembre al Baldiri Aleu contra Andalusia.