Fotografia de Jaume Andreu

Després de set anys sense fer-ho, la selecció catalana masculina S16 va derrotar Madrid. El XV de la Ginesta dirigit per Santiago Monteagudo va jugar un partit molt sofert i seriós, especialment en defensa, per endur-se un agònic triomf per 13 a 16 del Campo de Rugby de Las Leonas del barri madrileny de Vallecas.

Els cadets quadribarrats van aguantar un inici enèrgic dels castellans, que els primers 15 minuts van tancar els catalans al seu camp i van sumar 3 punts amb un cop de càstig.

De seguida, però, va brillar el principal argument de dissabte dels visitants: una defensa excel·lent. Tant en execució de placatges com en pressió, Catalunya va ofegar Madrid durant tot el partit, i tot i no gaudir de gaire possessió ni disputar, en tots dos bàndols, un partit massa fluït, la selecció catalana va mantenir-se ferma en defensa.

Així, un assaig a mitjans de la primera meitat va posar els catalans per davant, però just abans del descans un try local posava els madrilenys per davant 10 a 7.

UZ5A7280

La segona part va ser encara més defensiva i tàctica que la primera, guanyant importància els xuts des de la base del ruck o de l'obertura per intentar guanyar territori. Així, dos cops de càstig d'Arnau Urpinas i un de local deixaven un empat a 13 a falta de dos minuts que semblava definitiu.

L'extasi català va arribar en última instància, quan un cop de càstig transformat per Arnau Urpinas a 40 metres trencava la igualtat en el marcador i premiava els de Monteagudo amb una treballada i soferta victòria. Així, la selecció catalana S16 s'escapa com a líder en solitari del Campionat Autonòmic amb 14 punts, 3 més que Madrid.

Dia amarg per als S18

No van poder completar la festa catalana els nois de la selecció S18, que tot i arribar amb ànims i expectatives a l'enfrontament van rebre un dur correctiu per part de Madrid. Els de Jordi Justícia van perdre 46 a 0 en un partit per oblidar i cauen fins la tercera plaça del Campionat Autonòmic S18.