Fotografia de Jaume Andreu

El Nou Santa Bàrbara va tornar a cridar el "ben amunt!", no una vegada, sinó dues. I és que diumenge les seleccions catalanes S19 i S16 femenines es van proclamar campiones dels seus respectius campionats autonòmics.

El camp de Sitges va acollir ahir les finals dels tornejos estatals i en els dos casos el resultat va ser el desitjat: 25 a 10 per a les S19 contra Euskadi i 14 a 3 de les S16 davant Andalusia.

Les grans van donar el tret de sortida a la festa catalana, fent gala d'una intensitat inicial que va ofegar les vasques amb un assaig de Paula Garzon al minut 2 de partit. El setge local seguia però Euskadi va igualar la pressió catalana per empatar el partitamb el try de Goreti Barrutieta.

La primera part va seguir amb anades i tornades, oferint un espectacle digne del què hi havia en joc i amb un assaig per banda (Júlia Edo per a les catalanes i Victoria Perales per a les visitants) el partit marxava empatat a 10 al descans.

El descans va servir perquè Roser Borràs toqués les tecles necessàries, i els 35 minuts finals van tenir un clar protagonista: Catalunya. Monopolitzant la possessió i el territori, la selecció catalana va ser ama i senyora de la segona meitat, i amb les marques d'Alejandra Castro i Gaia Tartinville i un cop de càstig de Martina Campoy el combinat S19 s'enduia el partit i aixecava la primera de les dues copes de campiones.

Imagen de WhatsApp 2024-03-24 a las 13.18.16_194c5b89

El segon capítol del migdia va tenir el mateix guió que el primer. I és que la primera meitat del partit S16 entre Catalunya i Andalusia va estar marcat per la falta d'encert dels dos equips en atac i per una intensitat i concentració defensives lloables.

Tan sols un cop de càstig de l'obertura andalusa Daniela Garcia va moure el marcador, i a la mitja part l'electrònic del Nou Santa Bàrbara dibuixava un eixut 0 a 3.

Com en el partit de les S19, el descans va servir perquè les noies de Borràs s'endollessin i es connectessin com a grup, i l'actuació de la segona meitat va canviar per complet.

Ara sí trenant bones jugades i dominant la pilota, Catalunya va regnar amb autoritat a la segona part, amb un try matiner de Vinyet Gaya al minut 41 i un segon d'Irene Real al 54' que, juntament amb les conversions de Leire Aguilar van posar el definitiu 14 a 3 al marcador.

Així, Carlota Barangé aixecava la copa de campiones i emfatitzava encara més l'excel·lent paper de les dues seleccions en aquests campionats, els primers de la història per a aquestes categories que  quedarà escrit als llibres d'història que van tenir un sol campió.