Fotografia de Gemma Osorio

Catalunya S18 femenina segueix tenint a les seves mans defensar el títol de campiones d'Espanya. La selecció dirigida per Roser Borràs va guanyar el primer partit del Campionat Autonòmic diumenge a Valladolid davant una lluitadora Castella i Lleó que va posar les coses molt difícils

A l'equip català li va costar espolsar-se el gèlid fred castellà i veia com eren les locals les qui s'avançaven en el marcador amb un assaig de maul al quart d'hora de partit.

El try rival va esperonar les quadribarrades, que van començar a trenar bones jugades fins aconseguir una preciosa marca obra d'Ana Maria Luque al minut 22. Amb problemes per mantenir el mateix ritme durant fases prolongades, no va ser fins just abans de marxar a vestidors que Martina Benito va aconseguir la segona marca catalana, arribant al descans 5 a 10 per davant.

L'inici de la segona meitat va començar amb la bona notícia de l'assaig d'Èrika Rubio al minut 42 i un cop de càstig de Gina Navarro, però altra vegada les visitants van ser incapaces de materialitzar les oportunitats i Castella es va apropar amb un try d'Ángela Díez.

Tot i la mossegada local, les catalanes van aguantar la pressió per seguir atacant fins superar la defensa castellana i posar el definitiu 10 a 27 gràcies a Alèxia Cazalbou.

Amb el tiromf, Catalunya S18 depèn de si mateixa per assolir la classificació per a la final del Campionat Autonòmic quan rebi Madrid el proper 12 de febrer al Baldiri Aleu.