Ho han tornat a fer! Les jugadores de la selecció catalana absoluta van guanyar per segon any consecutiu el Campionat Autonòmic derrotant Galícia 22 a 5 en la final disputada al Nou Santa Bàrbara de Sitges.

L'equip dirigit per Mario Sans va tornar a desplegar un joc ordenat i intel·ligent en atac i agressiu i infal·lible en defensa, pal·liant les errades no forçades amb l'empenta i l'ànima que les ha caracteritzat les dues últimes temporades.

L'inici del partit va mostrar una Catalunya amb ganes de ser protagonista amb la pilota però poc afortunada en les decisions finals. Així, tot i gaudir de possessió i territori durant el primer quart d'hora, les quadribarrades no van poder anotar i Galícia va treure el cap uns minuts amb el peu de la seva obertura Ana Iglesias.

Sense perdre els nervis, el XV de la Ginesta va imposar-se per tornar a camp contrari i amb dues jugades de manual, portant la pilota a una banda per atraure la defensa i obrint ràpid a l'altre banda amb la línia, Sílvia Julià i Abril Camacho van firmar una marca cada una per enviar el partit a vestidors amb un 12 a 0.

332509428_2135562206832832_2204202667501205933_n

A la segona meitat Galíca va sortir a mossegar amb les davanteres, posant molta pressió als rucks per intentar donar la volta a la dinàmica del partit. No van poder, però, desestabilitzar les catalanes, que sota la direcció de Paula Xutglà i Aina Trabado van mantenir la calma en els moments més tensos.

Així, el try de la tranquil·litat va arribar a falta d'un quart d'hora, gràcies a Alba Camacho. Les gallegues, sempre bregadores, van fer una última revifada al 73' amb un assaig de Jessica Martín, però el 17 a 5 no va suposar un daltabaix per a les nostres, que inclús van tancar el partit amb una marca de Jana Gomà que posava de manifest la bona feina, un partit més, de la banqueta catalana.

Amb el xiulet final de l'àrbitre les abraçades i els somriures van ser els protagonistes a la gespa del Nou Santa Bàrbara, on la copa de campiones va enlairar-se de la mà de la capitana Paula Xutglà per segona temporada seguida.