Les vitrines del rugby català tenen una nova copa: la de campions d'Espanya S14. La selecció catalana va sortir vencedora del Campionat Autonòmic celebrat aquest cap de setmana a València amb una final èpica contra Madrid.

El combinat de Mario Copetti va ser el gran triomfador a Tavernes i Cullera, on va desplegar un gran joc, sobretot a la fase de grups, i va demostrar ser el millor equip del Campionat.

El torneig va començar amb una victòria clara dissabte contra Galícia per 24 a 0, seguida per una exhibició davant les Balears que va acabar amb un 69 a 0 favorable als catalans.

Després d'un dissabte exitós, el segon dia de campionat va portar dos partits molt més complicats. Primer davant Andalusia, el XV de la Ginesta va haver de superar el vent i la pluja que van impedir el desplegament del joc dels dos equips.

Així, amb un solitari cop de càstig Catalunya s'emportava l'enfrontament 0 3 contra els andalusos i es classificava per a la final, on esperava Madrid, que també havia guanyat els tres partits del seu grup.

A la final, Catalunya es va avançar amb un assaig, i després de molts minuts de dura defensa, Madrid va empatar amb un try al costat de la línia de marca que no va poder transformar.

Amb el 5 a 5 es va arribar al final del temps reglamentari i el partit es va haver de decidir amb una tanda de xuts a pals des de la línia de 22.

El combinat català no va fallar cap dels cinc xuts, mentre Madrid va errar-ne un, i amb el 5 a 3 la selecció catalana de rugby es proclamava campiona del Campionat Autonòmic S14.

El nou èxit dels S14 s'afegeix als campionats guanyats per les seleccions catalanes femenines sènior i S18, i amb la nova medalla Catalunya es converteix en la Federació que més campionats de XV ha guanyat aquesta temporada.