Ho podem dir alt i clar: Catalunya és la reina del Campionat Autonòmic! La selecció catalana femenina ha derrotat 12 a 17 a Andalusia a la final i ha aixecat la copa de campiones d'Espanya en un partit èpic.

El conjunt dirigit per Mario Sans s'ha endut el triomf de Sevilla en un final agònic en què l'esplèndida defensa catalana ha prevalgut sobre la dura davantera andalusa.

A la primera part i amb el vent en contra, el pack local ha posat molta pressió sobre les quadribarrades, empenyent els primers minuts amb els mauls i arraconant Catalunya a prop de la seva marca. Així, al minut 8 Andalusia s'ha avançat gràcies a un maul i es posava 7 a 0 per davant.

L'equip capitanejat per Paula Xutglà ha anat entrant poc a poc al matx, buscant primer un joc tancat en què les andaluses es trobaven còmodes i després trobant els espais per fora. Així ha arribat la primera marca catalana, obra d'Alba Capell que es llançava a prop de la bandera per posar el 7 a 5.

Amb aquest resultat s'arribava al descans, i a la represa, amb el vent bufant a favor, Catalunya ha desplegat tot el seu potencial.

Tancant les andaluses al seu camp, el XV de la Ginesta ha mogut l'ovalada amb criteri, generant forats a la defensa andalusa per anotar dues marques, de Sílvia Julià i Martina Màrquez, i així es posava 7 a 17 al minut 61.

Tot i que el partit semblava controlat, Andalusia ha aprofitat una mala gestió catalana per entrar de nou al matx, i al minut 68 es posava 12 a 17 gràcies a un try molt treballat.

A partir d'aquí, tot ha sigut placatges, sacrifici i molta agressivitat en defensa, doncs Andalusia ha jugat els darrers minuts de partit a pocs metres de la marca catalana.

Fins al punt que l'última jugada s'ha decidit a pocs centímetres de la línia d'assaig de Catalunya, que ha recuperat la pilota i ha xutat fora perquè l'àrbitre decretés el final del partit i la victòria quadribarrada.

D'aquesta manera Catalunya tornava a guanyar un Campionat Autonòmic per primera vegada des del 2015 i, juntament amb la victòria d'ahir de la selecció femenina S18, es confirma com la dominadora en rugby femení de l'estat.