Fotografia de Jaume Andreu

Dia brillant per a les seleccions catalanes femenines S16 i S19, que van tornar vencedores del seu viatge a Madrid i jugaran totes dues la final del Campionat Autonòmic.

Els combinats dirigits per Roser Borràs jugaven dissabte el seu segon partit de la fase de grups del Campionat Autonòmic al Campo de Rugby de Las Leonas al barri de Vallecas de la capital espanyola, i amb dues victòries assolien l'objectiu de ser a la final del CESA.

Les primeres en celebrar van ser les S16, que van haver de remuntar l'assaig inicial d'un Madrid agressiu i vertical que ben aviat, al minut 10, anotava una marca transformada. Poc després, al 18', Leire Aguilar superava la defensa madrilenya per apropar Catalunya fins el 7 a 5, resultat amb què es marxaria al descans.

La mateixa Aguilar va ser l'encarregada, al minut 41, que donar la volta al marcador amb un altre assaig, i al cap d'un quart d'hora, l'arriere santboiana tornava a ser protagonista amb un cop de càstig que allunyava les quadribarrades fins el 7 a 13. La marca de la tranquil·litat la va signar Alèxia Cazalbou a falta de deu mintus per al final, al qual s'hi arribava amb un 7 a 18 que certificava la classificació de les S16.

L'anotació va estar més repartida a la selecció S19, que va  arrencar amb un try d'Alejandra Castro al minut 6 per encarrilar aviat la victòria. Al quart d'hora de partit la capitana Rita Hinojosa va engreixar la diferència amb una nova marca, i amb el 0 a 12 marxaven els equips a vestidors.

Aquest marcador va mantenir-se a Vallecas fins al minut 60, quan la segona línia del Barça Paula Garzon va anotar el tercer i definitiu assaig de les catalanes per apujar el resultat fins el 0 a 19 amb què les noies de la selecció s'asseguraven el bitllet per jugar la final del Campionat Autonòmic S19.

Les finals es jugaran el cap de setmana del 23 i 24 de març, encara amb el rival, dia i lloc per confirmar.