Fotografia de Jaume Andreu

La selecció catalana de rugby masculina no ha pogut acabar la temporada amb un bon resultat. A Donosti, els homes de Diego Godoy i Jean Luc Trogno han caigut clarament contra els Euskarians en un partit molt dur.

En un enftontament dominat per la verticalitat i la rapidesa del joc dels bascos, de seguida el conjunt local s'ha avançat amb dos assajos abans que s'arribés al quart d'hora de matx.

Sempre a remolc, Catalunya ha intentat pressionar amb una defensa agressiva, però la superioritat física i tècnica dels Euskarians ha estat definitòria, i amb dues marques més abans del descans el marcador mostrava un 26 a 0 camí de vestidors.

El guió de la segona part no ha estat gaire diferent, i de nou en els primers quinze minuts la selecció basca anotava dos assajos per assegurar el triomf i eixamplar encara més la diferència (36 a 0).

Tot i els intents de Catalunya per entrar al partit, ha estat l'equip dels Euskarians el que ha tornat a aconseguir marques, dues més, per posar un clar 50 a 0 a l'electrònic del miniestadi d'Anoeta.

El matx, com a mínim, ha acabat amb accent català, ja que Dani Barranco ha aconseguit l'assaig de l'honor a les acaballes del partit i deixava el marcador amb el 50 a 5 definitiu.

Un resultat que posa de manifest la joventut d'aquest XV de la Ginesta, que ha estat superat per un complet i contundent equip dels Euskarians.