La selecció catalana femenina absoluta defensarà el títol del Campionat Autonòmic després de superar Madrid ahir en un bon partit al Baldiri Aleu de Sant Boi de Llobregat.

El XV de la Ginesta va trobar-se davant una dura i agressiva selecció que va posar a prova la defensa quadribarrada en diferents ocasions. Aquesta selecció de Mario Sans, però, no fa concessions darrere i va deixar les madrilenyes a zero.

Pel que fa a l'apartat ofensiu, la primera part va ser difícil per a les catalanes, que no van trobar la solució a l'estratègia defensiva plantejada per les rivals a la tres quarts.

Tot i així, la qualitat i la insistència catalanes van valdre per marxar 12 a 0 al descans gràcies als assajos de Carla Arca (minut 14) i Alysha Stone (minut 27).

bea cat

La represa va arrencar amb l'intent de remuntada de Madrid, però la paciència i bona defensa locals van servir per mantenir l'avantatge i, al quart d'hora, gairebé sentenciar amb la segona marca de la centre Stone.

La sentència definitiva, però, va arribar a falta d'un quart d'hora gràcies a una bona lectura de l'obertura Aina Trabado, qui va aprofitar un forat de la defensa per aconseguir el quart try català.

Els últims deu minuts de partit van servir perquè dues jugadores de la banqueta, Montse Leuga i Laia Melià, anotessin un assaig cada una per elevar el resultat fins el 38 a 0 definitiu.

Així, Catalunya acaba líder la fase de grups i es classifica per a la final en la què s'enfrontarà a casa amb la selecció de Galícia, que ha guanyat el Grup B del Campionat Autonòmic.

La final: el proper cap de setmana del 25 i 26 de febrer.