La Divisió d'Honor Catalana Vueling té finalistes, i són vells coneguts. El Castelldefels RUC i el RC Sitges van ser els grans triomfadors de la tarda de dissabte al Baldiri Aleu i reeditaran la final de la temporada 2016/17.

El Castelldefels sorprèn el Químic

El primer vencedor de les semifinals disputades a Sant Boi de Llobregat va ser el Castelldefels, que va derrotar el Químic en un partit boig de molta puntuació davant el Químic.

Els arlequinats van endur-se la victòria per 33 a 40 tot i que era el conjunt barceloní el que s'avançava amb un try matiner de Dídac Menéndez al minut 5. L'empenta inicial del Químic va ser contrarestada pel CRUC, que de seguida es posava per davant amb l'assaig d'Ivan Tabuenca.

Els barcelonins van tornar a colpejar primer al minut 25 gràcies a la marca de l'ala Àlvar Farré, però abans del descans el Castelldefels agafava les regnes del partit amb dos assajos, de Matías Marguery el primer i de Jaime García el segon.

Amb el 10 a 19 es reprenia la segona meitat i de nou Marguery es convertia en protagonista del partit amb una llarga i espectacular carrera de 40 metres que acabava en try transformat. Malgrat el 10 a 26, el Químic no es va arronsar, i agafant el domini de la pilota va tancar el CRUC al seu camp.

Primer un assaig de Jospep Just donava esperances als de la Teixonera, que van seguir insistint fins empatar el matx a falta d'onze minuts amb tres cops de càstig d'Ignasi Fernández.

Onze minuts de nervis i tensió que van caure en favor del Castelldefels, que va saber mantenir la compostura en defensa i en atac va treure profit de l'acció individual de Nicolás Borrazas, qui va escapar-se des del seu propi camp i amb un xut a seguir va provocar un assaig de càstig per placatge sense pilota.

Amb 7 punts més al marcador, el CRUC va prémer les dents davant els intents d'assaig del Químic, que ho va intentar de totes les maneres però va estavellar-se contra el mur rival, fins el punt que una mala passada va acabar amb Gaspar Giner recuperant la pilota i plantant sota pals per donar la tranquil·litat al Castelldefels.

Amb el temps ja complert, Josep Just aconseguia per fi plantar la pilota en camp del CRUC i dibuixava el definitiu 33 a 40 que confirmava el Castelldefels com el primer finalista de la Divisió d'Honor Catalana Vueling.

E04Jci5XEAIdJSS

El Sitges accedeix a la seva tercera final

La segona semifinal de la tarda no va veure una anotació tan alta, però no li va mancar emoció i bon rugby. Sitges i CEU van demostrar ser dignes semifinalistes i van regalar als aficionats un enfrontament de molt nivell.

L'estrena al marcador va tardar 22 minuts, però van ser 22 mintus de rugby ofensiu i d'altíssim ritme per part del Sitges i de defensa organitzada i placatges ferotges del CEU. La defensa barcelonina va mantenir durant molt de temps el 0 a 0, però finalment l'aler Aymeric Baumann va transformar una jugada coral dels sitgetans per avançar els seus en el marcador.

La resposta barcelonina va ser ràpida, doncs de la mà del mig de melé Philippe Bach el CEU retallava la distància amb un cop de càstig. La gran defensa dels del Sitari va tornar a donar els seus fruits quan Nico Ramos va interceptar una passada de la línia sitgetana per plantar-se sota pals i posar el 5 a 10 en el marcador.

Les males notícies no van aturar-se aquí per al Sitges, ja que Alberto Hernández veia una targeta vermella al 36 i deixava els seus amb un home menys per a la segona meitat, i just abans de marxar a vestidors Bach transformava un altre cop de càstig per posar el 5 a 13 al lluminós.

Tot i la situació adversa, el Sitges saltava al terreny de joc amb una determinació fèrria i en deu minuts de la represa donava la volta a la situació amb els assajos d'Ander Cabré i Aymeric Baumann.

El Sitges va intentar augmentar l'avantatge de 15 a 13, però la defensa del CEU i el cansament van anar pesant sobre els homes de Camilo Hanglin i Isaac Richmond, que veien com a falta d'un quart d'hora per al final el conjunt blanc i vermell els prenia la iniciativa.

Amb insistència, el CEU va tancar els verds al seu camp i malgrat la bona defensa dels del Garraf, l'aler Nico Molina assajava arran de bandera quan faltava un minut per al final.

Tot i que semblava un try definitiu, el Sitges va saber recuperar la pilota en camp rival i, atacant amb paciència i encert, va aconseguir el tan preuat assaig gràcies a la definició d'Ander Cabré però sobretot a un joc grupal i sacrificat de tot l'equip.

Ara sí amb el final del partit, el Sitges certificava el bitllet per a la final i se cita quatre anys més tard amb el Castelldefels a la final de la DHC Vueling, dissabte a la Foixarda a les 12h.