Després del sorteig que es va celebrar ahir al vespre a la seu de la Federació Catalana de Rugby i després d'algunes modificacions i renúncies per part d'alguns equips, ja tenim els calendaris de totes les competicions per aquesta temporada 2022/23.

Des de la fase prèvia de la Divisió d'Honor Catalana masculina (que ja coneixia el calendari), fins la darrera lliga de la categoria S14 mixta, tots els equips de Catalunya ja sben on i quan jugaran la primera fase de les competicions.

Descarrega't els calendaris 2022/23

El funcionament de cada lliga

Els calendaris anunciats pertanyen a la primera fase de la temporada (exceptuant la Tercera Catalana S18, que és a doble volta més playoffs), però com funciona el sistema classificatori de cada categoria?

Sènior Masculí

Els primers quatre classificats dels Grups A, B i C jugaran la Divisió d'Honor Catalana, mentre els tres darrers i els guanyadors dels Grups C, D i E confeccionaran la Primera Catalana. Ambdues lligues estaran formades per 12 equips.

Del segon al quart classificat dels Grups C, D i E competiran a la Segona Catalana, i la resta ho faran a Tercera (9 equips per lliga). Totes les lligues sènior finals consisitran en una volta i playoffs per al títol.

Sènior Femení

Els dos primers classificats dels Grups A, B i C jugaran la Divisió d'Honor Catalana, mentre els tercers i els primers dels Grups D, E i F ho faran a Primera Catalana. El segon i tercer d'aquests grups confeccionaran la Segona Catalana.

Totes les lligues finals femenines comptaran amb 6 equips i jugaran dues voltes més playoffs.

 

283637978_5081551231932656_2553531788036766723_n

 

Categoria S18 Masculina

Els dos primers classificats dels Grups A, B i C jugaran la Primera Catalana S18, que es disputarà a doble volta més playoffs. Del tercer al cinquè formaran la Segona Catalana, que es jugarà a dues voltes sense playoffs.

Categoria S16 Mixta

Els dos primers equips dels Grups A, B i C es classificaran per a la Primera Catalana, el tercer i el quart per a la Segona i el cinquè i el sisè a Tercera. Les tres lligues es resoldran a doble volta més playoffs.

Pel que fa als Grups D, E i F, els tres primers de cada grup conformaran la Quarta Catalana i la resta la Cinquena Catalana. Ambdues lligues es jugaran a doble volta i playoffs.

Categoria S14 Mixta

Els dos primers classificats dels Grups A i B i el millor tercer jugaran la Primera Catalana, mentre el quart i cinquè i el pitjor tercer formaran la Segona Catalana.

Als Grups C, D i E, els dos primers formaran la Tercera Catalana, el tercer i quart la Quarta Catalana i els dos darrers la Cinquena Catalana. Totes les lligues de la fase final de la categoria S14 es jugaran a doble volta més playoffs.