Cap de setmana d'emocions i celebracions a la Copa Catalana femenina, en què s'han decidit els tres campions de les copes Or, Argent i Bronze: el BUC, el CN Poble Nou i el RC Sitges.

El BUC aixeca l'Or en un gran partit

El BUC i el Sant Cugat es tornaven a trobar, una vegada més, en una final. Poques setmanes després d'enfrontar-se en la final de la Divisió d'Honor "B", barcelonines i vallesanes vant retrobar-se a la Foixarda amb un títol en joc.

Aquesta vegada la victòria va caure de la banda negra, en un partit amb alternatives que va estrenar Cristina Clarós amb un assaig per l'ala al minut 3. Responia al quart d'hora de partit la segona línia Laura Rey, i poc després Júlia Trabado tornava a posar el BUC al davant amb un nou try.

El resultat no va arribar així al descans, ja que Alexia Gascó va definir una jugada del Sant Cugat per enviar el matx a vestidors amb un 12 a 14 favorable a les visitants.

La igualtat va seguir durant el segon temps, però va ser el BUC el que va saber anotar per endur-se la copa. Cristina Clarós en dues ocasions (als minuts 43 i 63) va finalitzar les jugades del seu equip per signar un hat-trick i donar a les Panteres el títol de la Copa Catalana Or.

buc sancu copa

El Poble Nou remunta davant el CEU

La Copa Catalana Argent va viure un derbi barceloní en el seu partit final entre el CEU i el Poble Nou, que va remuntar a la segona part per endur-se el títol a la Mar Bella.

Al Sitari va ser el conjunt local el que va colpejar primer, amb l'arriere Anan Cuixart assajant abans del minut 10 per avançar les seves. En un obrir i tancar d'ulls, però, el resultat es va moure en dues ocasions, doncs abans del quart d'hora el Poble Nou responia mitjançant Pola Kociecka i el CEU tornava a anotar de la mà de Crisitina Verdaguer.

La segona part, però, va ser per al Poble Nou. Les visitants van creure en el triomf i a través de la seva capitana Sílvia Julià van remuntar el 10 a 5. La primer centre va anotar dues marques pràcticament consecutives (una d'elles transformada) als minuts 54 i 56 per donar la volta al resultat.

Tot i la diferència de tan sols un assaig, les poblenovines van defensar el resultat i es proclamaven campiones de la Copa Catalana d'Argent en un gran partit de rugby amb el CEU.

IMG-20210607-WA0035

El Sitges domina la final de Bronze

El Sitges va ser l'últim equip en proclamar-se campió de la seva Copa, i va ser el que ho va fer amb més contundència. Les sitgetanes, que compten amb jugadores de Tarragona, Reus i Calafell també, van derrotar el BUC "B" 0 a 32 en una gran segona part.

De fet, durant la primera meitat la defensa de les Panteres va aguantar amb fermesa, permetent tan sols un cop de càstig de Jessica Hood i una marca d'Alba Adesanya que deixava un ajustat 0 a 8 al descans.

Els darrers 40 minuts van ser de reivindicació i domini de les sitgetanes, que van plantar l'ovalada en zona d'assaig local en quatre ocasions per escapar-se fins al 0 a 32 definitiu. Així, el Sitges s'enduia la copa a casa i es convertia en el campió de la Copa Catalana Bronze