Fotografia de Jordi Elias

Ja coneixem els quatre candidats que aspiren al títol de campions de la Divisió d'Honor Catalana Quadis Autocentre després que el passat cap de setmana es disputessin els quarts de final.

Tres equips barcelonins (Barça, Poble Nou i Gòtics) i el combinat UE Santboiana - Castelldefels RUC van aconseguir el bitllet per a les semifinals, que es jugaran el cap de setmana del 10 i 11 d'abril.

L'equip que menys problemes va tenir per superar els quarts va ser el Barça, que a la Teixonera va derrotar clarament el Sant Cugat "B" per 61 a 0 amb onze assajos de l'equip blaugrana, liderat pels quatre de l'ala Lucía Martínez.

Un altre equip barceloní, el CN Poble Nou, va assolir la classificació gràcies al triomf en el derbi local amb el CEU. Les poblenovines s'avançaven al Sitari amb un try de Vanessa Vargas al minut 18, però de seguida l'arriere Esther Moreno empatava el matx. Abans del descans Claire Masse-Navette posava el 5 a 12 al marcador i en el tram final de l'empatat enfrontament Pola Kociecka rematava amb el darrer assaig per posar el 5 a 17 definitiu.

Al Baldiri Aleu el VPC Andorra sorprenia la Santboiana-Castelldefels amb un try al minut 1, però el conjunt local imposava el seu domini abans de marxar a la mitja part amb quatre marques que posaven el 22 a 7 a l'equador del partit. A la represa, un assaig d'Anna Paloma i dos d'Anna Puig remataven la feina per a les santboianes, que assolien la classificació amb el 37 a 7.

El darrer partit de la jornada va ser un dels més emocionants, amb el Gòtics i l'INEF Lleida lluitant fins el darrer minut per intentar sortir victoriosos. El matx va arrencar amb un intercanvi d'assajos, als minuts 11 i 15, primer de la tercera línia local Anaís Colomé i tot seguit de la lleidatana Alba Vives.

Altra vegada Vives va assajar abans de la mitja hora de partit, donant a les de la Caparrella un avantatge de 5 a 12 que de seguida van contrarrestar les barcelonines. I és que abans del descans, Ana Harris per partida doble va plantar la pilota en zona verda per posar el 15 a 12. Aquest resultat no va canviar en una segona meitat molt intensa però poc encertada en atac, i el Gòtics es classificava així per a les semifinals de la DHC Quadis Autocentre.