Fotografia d'Antonia Anz

Ja només en queden quatre. El Barça "Blau" i el Químic ER són semifinalistes de la Divisió d'Honor Catalana Masculina després de superar l'INEF Lleida i els Cocodrils RSV als quarts de final que s'han jugat aquest dissabte a la Teixonera.

Els culers, tercers classificats de la fase regular, van guanyar amb contundència (36 a 7) un INEF Lleida que els havia superat en el partit de lliga i el proper dissabte visitaran el Sitari per enfrontar-se al CEU.

El partit entre blaugranes i lleidatans va arrencar molt bé per als locals, que en menys d'un quart d'hora ja havien anotat dues marques gràcies al segona línia Santiago González.

L'INEF va entrar al partit amb un try d'Albert Vicente, però abans del descans un cop de càstig de Manel Rovira i una marca d'Alfonso Ferrari van encaminar els barcelonins cap al triomof (24 a 7).

El Barça no va donar marge a la sorpresa, i tot just a l'inici de la segona part Franco Porcu va fer la primera de les dues marques que aconseguiria, ja que el mateix aler argentí va tancar el partit amb el cinquè try culer i certificava el 36 a 7 per als de la Teixonera.

1r (6)

El Químic s'emporta un emocionant partit

Molt més ajustat va estar l'altre partit de quarts de final entre el Químic i els Cocodrils, que es va resoldre per tan sols un punt de diferència (19 a 18) gràcies a un cop de càstig transformat per Joan Puig al minut 78.

De fet l'obertura local va ser l'autor de 14 dels 19 punts dels roig i negres, que van estrenar el marcador al minut 4 amb el seu peu. Immediatament després, però, el segon màxim try-man de la fase regular, Juan Vázquez, va posar per davant els Cocodrils amb un assaig.

L'orgia anotadora va seguir al minut 8 amb Robert Vidal plantant la pilota en zona rival i amb un cop de càstig de Puig per donar al Químic un avantatge de 13 a 5.

La següent mitja hora va ser de protagonisme visitant, ja que dos cops de càstig de Mark Endrös i un try d'Iván Cordero van posar la por al cos dels locals, que tot i així ajustaven el marcador just abans del descans amb un nou xut de Puig que deixava el resultat 16 a 18.

El partit va canviar radicalment a la segona meitat, i entre les bones defenses i les errades i les precipitacions no es va veure cap anotació fins al minut 78, quan Joan Puig es convertia en l'heroi del Químic passant la pilota entre els tres pals per donar la victòria als seus.

D'aquesta manera el Químic es classificava per a les semifinals de la DHC i visitarà Prada de Moles el proper dissabte per jugar contra el primer classificat VPC Andorra.